Aby sme urýchlili celý proces vŕtania studní a vy ste tak nemuseli zbytočne čakať, pripravili sme si niekoľko najčastejších otázok, ktoré našich klientov zaujímajú ešte pred samotnou objednávkou.

  1. Aká je cena?

Vŕtanie studní je zložitou činnosťou, ktorú musia vykonávať profesionáli. Samotná studňa je reálnou stavbou, a tak je pre nás prvoradá kvalita.

Cena sa skladá z použitia technológie, ktorá je potrebná pri vŕtaní studne a z dodávky a montáže čerpacej technológie.

Technológia závisí od geologického podlažia, do ktorého budeme vŕtať, ako aj od celkovej hĺbky studne a pohybuje sa medzi 60€ až 110€ za meter.

Cena súvisiaca s dodávkou a montážou čerpacej technológie sa odvíja od ceny čerpadla, inštalatérskych prác, samotnej montáže a použitia pomocného materiálu. Táto položka obvykle spadá do rozmedzia 1000€ – 1500€.

 

  1. Ako je to s výberom miesta?

Výber miesta často závisí od skúseností nášho tímu, vždy sa však snažíme splniť všetky požiadavky klienta. Ako sme už spomínali, aj studňa je stavbou a je teda potrebné dodržiavať odstupy od ostatných budov či žúmp. Studňa taktiež potrebuje svoj priestor. Pri obhliadke ale zaiste nájdeme miesto, ktoré bude vyhovovať všetkým.

 

  1. Ako zistím, či mám to správne podlažie?

Opäť využijeme svoje bohaté dlhoročné skúsenosti a za pomoci geologických máp Slovenska dokážeme nájsť to najideálnejšie miesto pre vašu novú studňu.

 

  1. Súvisia s vŕtaním studne aj nejaké potrebné povolenia?

Vŕtanie studne začína už pred samotnou prácou. Sú potrebné povolenia podobne, ako je tomu pri iných stavbách. Je teda potrebné si o tieto povolenia požiadať a zadovážiť si ich – lepšie skôr ako neskôr. 

 

  1. Čo s odpadom, ktorý pri vŕtaní studne vznikne?

Pri vŕtaní studní vzniká odpad, ktorý je potrebné odvážať. Pôjde najmä o vyvŕtanú zeminu a veľa vody, ktorá môže byť špinavá. Preto je potrebné okolie pred špinou ochrániť a postupne odvážať vznikajúci odpad, prípadne ho inak využiť.

 

  1. Budem mať v studni na 100% pitnú vodu?

Pitná voda nie je nikdy stopercentná. S pitnosťou vody úzko súvisí hĺbka studne, ktorá sa môže v závislosti od podlažia pohybovať od 40 metrov až po 90 metrov.

Náš tím pripraví rozbor vody a určí dodatočné úpravy potrebné k jej pitnosti.

 

  1. Čo ak by som chcel vodu aj doma v kohútiku?

Pre nás žiadny problém! Súčasťou našich komplexných vŕtacích služieb je aj zabudovanie šachty, zapojenie čerpacej technológie a vytvorenie rozvodov do domácnosti tak, aby ste mohli vodu používať aj u vás doma.

 

  1. Koľko trvá vŕtanie studní?

Samotná práca trvá približne 5 dní v závislosti od trvania technických a montážnych prác.

 

  1. Aké sú čakacie lehoty?

Čakacie lehoty súvisia s celkovým objemom práce v našej spoločnosti a pohybujú sa od niekoľkých dní až po tri týždne. Náš tím sa vždy radšej dôkladne pripraví a eliminuje problémy, ako veci zbytočne urýchli. Vaša spokojnosť je však garantovaná.

 

  1. Čo v prípade, že vodu nenájdete?

Vaša spokojnosť je pre nás prvoradá. Vodu nájdeme vždy – otázkou mnohokrát ostáva iba hĺbka, do ktorej je potrebné vŕtať. Možností je vždy hneď niekoľko a my využijeme všetky k tomu, aby sme vodu našli.

Kontaktuj nás

+421 904 325 110
info@studnecemez.sk
266, 924 01 Gáň

Non stop linka

+421 904 325 110

2021 Created by PASTELS MEDIA